Sırasöğütler Anadolu Lisesi

Telefon : (262) 502 54 48
Belgegeçer : (262) 502 54 48
WEB https://sirasogutleranadolulisesi.meb.k12.tr
Adres : SIRASÖĞÜTLER MAH. ŞEHİT MURAT KAYA CAD. SIRA SÖĞÜTLER ANADOLU LİSESİ BLOK NO 28 DARICA / KOCAELİ
VİZYON : Sağlıklı, bilinçli, sorumluluk duygusuna sahip, ekonomik hayat için gerekli bilgi ve becerileri kazanmış öğrenciler yetiştirmek, onları ilgi ve yetenekleri ölçüsünde yükseköğretime veya iş alanlarına ara insan gücü olarak hazırlamakla birlikte çağdaş birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır.
MİSYON : Okulumuz; öğrencileri bedenî, zihnî, ahlâkî, manevî, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştirmeyi, demokrasi ve insan haklarına saygılı olmayı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlamayı, öğrencileri ortaöğretim düzeyinde ortak bir genel kültür vererek yükseköğretime, mesleğe, hayata ve iş alanlarına hazırlamayı, eğitim ve istihdam ilişkilerinin Bakanlık ilke ve politikalarına uygun olarak sağlıklı, dengeli ve dinamik bir yapıya kavuşturulmasını, öğrencilerin öz güven, öz denetim ve sorumluluk duygularının geliştirilmesini, öğrencilere çalışma ve dayanışma alışkanlığı kazandırmayı, öğrencilerin dünyadaki gelişme ve değişmeleri izleyebilecek düzeyde yabancı dil öğrenebilmelerini, öğrencilerin bilgi ve becerilerini kullanarak proje geliştirerek bilgi üretebilmelerini, teknolojiden yararlanarak nitelikli eğitim verilmesini, hayat boyu öğrenmenin bireylere benimsetilmesini, eğitim, üretim ve hizmette uluslararası standartlara uyulmasını ve belgelendirmenin özendirilmesini amaçlar.
BAŞARILAR : 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ 106. YIL DÖNÜMÜ" kapsamında yapılan resim yarışmasında birinci omuştur.(2020)

Servis : Servis imkanımız vardır.
Ulaşım : Darıca merkezden 504 numaralı halk otobüsü, Gebze merkezden 406 numaralı halk otobüsü ile ulaşılmaktadır.
Yerleşim Yeri : Sırasöğütler M. Şehit Murat Kaya C. No:28 Darıca
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Kocaeli merkeze uzaklığı 53 km, Darıca ilçe merkezine 5 km dir.
Kontenjan Bilgileri : 120
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk defa LGS puanıyla öğrenci alacaktır.
Sportif Etkinlikler : Futsal (Erkek) ve voleybol (kız)takımlarımız kurulmuştur.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : For a Better Future Reflect the process of the pandemic in your country to your creative story